יום שישי, 8 ביולי 2016

רעיונות מתוקים וצוננים לקיץ - ארטיקים,מוס ושות'

                                             
                                   אינדקס פוסטים בבלוג לפי נושאים

אז קיץ, חם
גם לי וגם לילדים לא מתחשק לאכול אוכל חם,כבד או לאכול בכלל לפעמים
אז אני מכינה מאכלים יותר על בסיס ביצים ופחות על בסיס בשר ומרק-כי זה פשוט לא עובד
וגם בפינוקים הקרירים שאני מגישה אני משתדלת שיהיה איזה ערך,או לפחות כמה שפחות יזיק

אז הנה כמה מהרעיונות שלי:

מוס שוקולד קוקוס

חומרים:
קרטון חלב קוקוס (אפשר גם קרטון שמנת מתוקה אם רוצים)
חפיסת שוקולד מריר לפחות 60% קקאו (כמות השוקולד ואחוז הקקאו שבו לפי טעמכם האישי)

ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר על האש הכי נמוכה (עדיף בן מארי)
מנערים את הקרטון של חלב הקוקוס, שופכים ומערבבים עם השוקולד המומס
כשמתקרר מכניסים למקרר או למקפיא (מהיר יותר)
אחרי כמה שעות מתקבל מוס טעים מאוד, קריר והרבה יותר בריא מכל הגלידות שקונים עם כל החומרים המוספים.
(לאחרונה אני קוראת שאומרים דברים טובים על קוקוס מבחינת הערכים וסוג השומן שבו)
אם שמים במקפיא צריך להוציא את הכלי לפחות 10-15 דקות לפני ההגשה כדי שיהיה ניתן להוציא את המוס בקלות מהקופסא.


אגב,אפשר להכין סתם קצפת ולהקפיא. לילדים זה סבבה. גם בתבנות קרח קטנות ואז זה מנות קטנות וטעימות.

                                            בגדי ים לילדים

ממתקי ג'לי קרים (נחשי גומי)

מכירים את נחשי הגומי הצבעוניים האלה שילדים אוהבים לאכול? אז זה דומה,קל להכנה וכמובן- כמו שאני מנסה לעשות בבלוג ובחיי האישיים -הרבה יותר בריא מהקנוי. על יתרונות הג'לטין וערכיו אפשר לקרוא כאן
ואת המתכון לקחתי מפה והתבססתי עליו
אני משאירה אותם במקרר כך הם לא נמסים וגם קרירים לאכילה קייצית.

המתכון המאולתר שלי:
חומרים
שקית ג'לטין (בכל קופסת ג'לטין שקונים בסופר יש שתיים)
חצי כוס רכז רימונים (אפשר גם תפוחים ואחרים)
דבש לפי הטעם (אצלי זה 3 כפיות לפחות אם זה רימונים כי זה חמצמץ. בתפוחים פחות צריך )


להשרות את הג'לטין בנוזל הרימונים לחצי שעה, לאחר מכן להמיס את הג'לטין בתוך הנוזל על ידי חימום בבן מארי (או בסיר על אש נמוכה-ואז מוסיפה מעט מים) לערבב עד שהכל נמס, ולאחר מכן להוסיף את הדבש.
לשפוך לתוך תבניות של קרח (או כאלה של הכנת שוקולדים) מסיליקון. או כל תבניות שרוצים.
אפשר גם להניח בתבנית גדולה ולאחר מכן לחתוך לריבועים, הכי פחות השקעה. אבל עם התבניות של הקרח בכל מיני צורות זה יוצא כל כך חמוד.
לשים במקפיא או במקרר, אחרי כמה שעות יוצאים ממתקים טעימים, קרירים, צבעוניים ובריאים.
לשמור במקרר




בננות קפואות ופירות קפואים 

טוב, זה המתכון הכי קל.
לוקחים פירות,חותכים אותם שמים בקופסא ולמקפיא.
אצלי אוהבים בעיקר את הבננות. הן הרי כל כך מתוקות.
יוצא ממש ארטיקי כזה.
פינוק בריא וקריר

המהדרים יכולים לטבול בננות בשוקולד מומס ולהקפיא,זה לגמרי ארטיק כבר.


פופאייס (שלוק) ממיץ טבעי 

זה בעצם המתכון הבנאלי של ארטיקים ביתיים, שאותו אני עושה ממיץ פירות. לרוב אני עושה ממיץ תפוחים עשוי רכז תפוחים טבעי. הכי טוב זה כמובן לטחון פירות בבית,אבל לזה לא תמיד אני מגיעה וגם פחות אוהבים אצלי.
כמויות לפי הרצון והטעם.
אני שומרת פופאייסים קנויים שהילדים אכלו (הפופאייסים עם האריזה הקשיחה,אלה הארוכים שחותכים אותם לשניים באמצע) ושופכת פנימה את המיץ. ככה הילדים ממש מרגישים כמו פופאייס

סתם פירות מהמקרר 

זה הדבר. הכי קל כמובן.והכי בריא
הילדים שלי אוהבים שיש פירות במקרר והם פשוט הולכים ולוקחים להם, אפילו בגיל שנתיים..
אפרסק, תפוח, שזיף
ענבים,מנגו,אבטיח,מלון


כשכבר כן קונים להם משהו תמיד אני מתלבטת מה לקנות, שיהיה הכי פחות מזיק, לעומת לתת להם להתפרע עד שאמא כבר קונה (מצד שני, אבא הרבה יותר לארג' איתם בכאלה דברים... אז אמא תהיה קצת מכשפה מגבילה.מילא..) 

מה אתם עושים בנידון לעיל?
ומה הרעיונות שלכם לקיץ טעים ובריא?


שיהיה קיץ נעים קריר ובריא

      פוסטים נוספים:

       
לרכישה לחצי:
                                 











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה