יום שלישי, 9 ביוני 2020

מה אפשר לשחק עם תינוק קטנטן

                                          אינדקס פוסטים בבלוג לפי נושאים


כשנולדה לי הבכורה שלי נורא רציתי לשחק איתה,לפתח אותה, לעודד את ההתפתחות שלה
לאט לאט,בעיקר עם הילדים הבאים הבנתי שלא צריך כל כך לדחוק בזה וליזום את זה, יותר להגיב אל התינוק ואל היומיום השוטף. פשוט פשוט.
אז מה אפשר לעשות?
לדבר איתו, לחייך אליו. לגעת בו ולחבק אותו, להרים אותו. כל אלו גירויים חשובים וכך הוא לומד את הסביבה. 
החושים שלו קולטים כל מה שסביבו, חוש הראיה, חוש השמיעה, חוש הריח, חוש המישוש שהוא בעצם חוש המגע שמתחלק לכמה סוגי מגע. יש מגע קל, יש מגע עמוק, יש תחושה של תנועה. 
דברו איתו, על כל מה שקורה לכם ביומיום: כשמחליפים חיתול, כשנותנים לו לאכול, כשהוא נחשף לגירוי חדש או לאדם חדש, כשהוא בוכה, כשהולכים לטיול, כשמרימים אותו כשמלבישים אותו. הוא אולי עדיין לא מבין את המילים עצמן אבל התקשורת הלא מילולית בהחלט מתחילה כבר. הוא מתבונן בכם לזמן קצר, בערך בגיל ששה שבועות הוא  יתחיל לחייך חזרה חיוך רצוני. 
ולצד זה הוא נחשף לשפה יותר ויותר וכשיהיה בשל לכך כשיגדל יוכל גם להבין את המילים זה שלב שנבנה על החשיפה הראשונית הזו.
זה רק מה שהוא צריך בשלב הראשוני, יחד עם לאכול,לישון, להיות נקי ולהיות נאהב.




פוסטים נוספים:


                                    בגדי ים לילדים מכנסיים וחולצה      


יום שני, 8 ביוני 2020

לא מסכים להיות על הבטן

                                         אינדקס פוסטים בבלוג לפי נושאים

בטיפת חלב אמרו לנו שחשוב שהוא יהיה על הבטן כדי שיתרגל הרמת ראש והשענות על הידים, ויחזק אותם ואת שרירי הצואר, ומצד שני מנחים שלישון ישנים רק על הגב (כי סטטיסטית מצאו ששינה על הבטן קשורה יותר במוות בעריסה) אבל הוא לא מסכים להיות על הבטן, הוא בוכה. מה עושים?? כל כך הרבה אמהות מתלוננות ומבקשות עיצה
אז הנה כמה עצות פשוטות:

קודם כל, כשהוא רק נולד זמן הערות שלו הוא דקות ספורות, רוב הזמן הוא ישן (ואם לא,אז הוא בוכה...), אז מתי שמים על הבטן?? 
מספיק לשים כמה שניות,דקה,מדי פעם, זה מה שהוא מאפשר וזה מה שהוא יכול,בהמשך זה יתרחב כשזמן הערות שלו יתרחב. 

בהמשך כשהתינוק קצת גדל, אם את רואה שהוא בוכה ולא רוצה, שימי אותו ממש רק לפרק הזמן שהוא מסכים,היה על הבטן חצי דקה ובוכה, תרימי, פעם הבאה תשימי עוד פעם. כל תרגול קטן משנה,כל תרגול מצטבר. 

מה עוד אפשר לעשות כדי לעודד לחזק את השרירים? 
להיות על הרצפה עם הראש באדמה זה באמת משעמם, אז למה שירצה להיות שם. 
נסי לשעשע אותו קצת, ולשעשע זה לא רק להניח לו צעצוע, כי צעצוע זה משעמם אחרי זמן קצר מאוד,וחוץ מזה,ברגע שהוא מכיר צעצוע מסויים את הרי יודעת שהוא כבר לא מעניין. תהיי את הצעצוע,או אבא או כל דמות אנושית אחרת (אחים גדולים/שכנים בני דודים זה דבר מצויין, אחד השעשועים המרתקים לתינוק 😘)

דבר נוסף שאפשר לעשות זה לשכב על הגב ולהניח אותו על הבטן שלך,או אז זה כבר מעניין וגם כיף בשבילו,הוא יצליח להחזיק ככה יותר זמן. 
ואפילו אם רק תשבי על הספה ותשעני לאחור והוא יניח ידיים על החזה שלך וישען עלייך כך ויסתכל אלייך, גם זה מחזק את השרירים. ומשחק תקשורת מצויין. לאט לאט השרירים יתחזקו והוא יגדל ויסכים יותר להיות גם קצת על שטיח על הבטן. 
להעסיק את עצמו לבד על השטיח לזמן ארוך יכול להיות שתמיד יהיה לו קשה, הוא תינוק, הרבה תינוקות לא עושים את זה בלי שיש שם גורם אנושי מעניין (אפילו אם זה בדמות תינוק אחר).  

אפשר גם לגלגל שמיכה ולהניח אותו כך כשהיא מתחת לבית השחי שלו,יהיה לו קל יותר לשכב ככה ולהיות מעט גבוה יותר ולהתבונן בסביבה או לשחק. יש גם כריות יעודיות כאלה שאפשר לקנות. 

ותדעי שהזמנים הקצרים האלה מצטברים ומצטברים ולאט לאט הוא יתחיל להעביר משקל מצד לצד, לשחרר יד אחת, ובסוף גם יתהפך 😊                                                     
                                                             בגדי ים לילדים
 
פוסטים נוספים:


טיפים להנקה מוצלחת ממש בראשית הדרך

                                                אינדקס פוסטים בבלוג לפי נושאים

את לקראת לידה ורוצה לדעת מה כדאי לך לעשות ממש על ההתחלה כדי להצליח להניק וכמובן שיהיה לך מספיק חלב
אלה הטיפים בשבילך:

💗 הנקה בשעה הראשונה אחרי הלידה - נסי להניק מיד אחרי הלידה, בשעה הראשונה שאחרי הלידה האינסטינקטים של התינוק בשיאם, כך גם יהיה לך מספיק חלב בהמשך.כי הגוף מקבל שדר להתחיל לייצר חלב.
 אם לא הצלחת להניק בשעה הראשונה, נסי לסחוט מעט חלב ביד ורק לתת לתינוק ללקק.
ואם לא הצלחת בשעה הראשונה, או התינוק כלל לא היה לידך, נסי בשעות הראשונות. ככל שזה יהיה סמוך יותר ללידה יש יותר סיכוי שההנקה תלך חלק יותר.

💗 עור לעור - מגע עור לעור עם התינוק יכול לעזור לו להצמד טוב יותר (האינסטינקטים שלו יפעלו טוב יותר), ולעודד את הגוף שלך לייצר חלב. זה אומר להפשיט את התינוק,לפחות חלקית, ולהשאיר את אזור החזה-בטן שלך במגע עם התינוק.

💗 אפס הפרדה - מושג ששומעים אותו יותר ויותר. הכוונה היא לא להפרד כלל מהתינוק שלך אחרי הלידה. כשאתם יחד הגוף של שניכם מתנהג באופן טבעי, מייצר את ההורמונים הנכונים כדי להתחיל ולהמשיך את ההנקה כמו שצריך, הן מבחינת יצור החלב,והן מבחינת יכולת התינוק להתעורר להנקה,להצמד ולינוק. כשאתם בנפרד הפעילות הזו בעצם מופרעת וצריך לעבוד יותר קשה כדי להחזיר אותה חזרה. מומלץ להשאיר את התינוק לידך גם בלילה כך תוכלי לראות מתי הוא מבקש לאכול.

💗 סימני רעב של התינוק - שימי לב לסימנים של התינוק כשהוא מבקש לאכול: פתיחת פה, תנועות חיפוש עם הראש מצד לצד,הכנסת ידים לפה. את הסימנים האלה הוא מתחיל להראות עוד לפני שהוא מתחיל לבכות, כדאי לנסות להניק כבר כאשר רואים את הסימנים האלו, לא לחכות לבכי. בכי זה סימן מאוחר לרעב, ולפעמים כשהוא כבר בוכה הוא רעב ועצבני ומתקשה להצמד היטב ואז הכל יותר קשה.

💗 נסי להשען לאחור, לאחוז בתינוק מתחת לבית השחי ולתת לו להצמד לבד לשד כשהוא נשען על הידים או האמות שלו. יש לו האינסטינקטים המתאימים להצמד לבד. את יכולה קצת לאחוז בשד ולהכין לו את השד כשאת מחזיקה מעל ומתחת להלה.

💗 בקשי עזרה! זה לא קל, וזה נורמלי שלא תדעי לעשות את זה עדיין, וזה נורמלי שגם התינוק שלך צריך להתאמן איך עושים את זה, תבקשי עזרה מהאחיות, תבקשי שתכנס אלייך יועצת הנקה, תזמיני יועצת הנקה באופן פרטי. ותמשיכי לנסות שוב ושוב ושוב. לאט לאט הוא ילמד.

💗 אם את לא מצליחה לעזור לתינוק להצמד לשד, נסי לסחוט חלב בעזרת היד שלך אל תוך כפית ולתת לתינוק, או לסחוט חלב ישירות לתוך הפה של התינוק.

💗 הכמות שתינוק אוכל ביממה הראשונה היא בסך הכל 5-10 מ"ל בארוחה. שזה כפית או שתיים. כן, מעט,הקיבה שלו קטנה וכל יום תגדל עוד קצת, ולמעט הזה הוא זקוק כבר ביממה הראשונה לעתים קרובות.

💗 תינוק צריך לאכול לפחות 8 פעמים ביממה. אם הוא לא מתעורר לבד לאכול, צריך להעיר אותו.  מצד שני תינוק יכול גם לבקש לאכול כל שעה-שעתיים,בעיקר ביממה הראשונה. וזה בסדר גמור ותקין. 

זה בקיצור נמרץ טיפים ראשוניים לתחילת ההנקה. אפשר גם ממש ללכת לעשות מפגש הכנה להנקה עם יועצת הנקה עוד בהריון ולהכיר יותר לעומק את כל הנושא, כך שתגיעי עם יותר ידע שיעזור לך להתחיל נכון.

בהצלחה 💪💓
 

פוסטים נוספים:


טיפים לשאיבת חלב

                                                 

כשאת שואבת את בטח רוצה שיצא לך הכי הרבה חלב בזמן הכי קצר
אז הנה כמה טיפים:

1. רוגע - שבי בנחת לשאוב, מתח ולחץ מפריעים לרפלקס שחרור החלב, ולעומת זאת רוגע ואהבה מעודדים את הרפלקסים וההורמונים הנכונים לפעול. נסי שיהיה לך נוח, תוכלי לראות או להקשיב למשהו נעים, אולי לראות תמונות או סרטונים של התינוק שלך.

2. עיסוי - עשי עיסוי לשד לפני ותוך כדי השאיבה, שלבי סחיטה ידנית יחד עם עבודת המשאבה החשמלית, זה יעזור ליותר חלב לזרום.

3. שאיבה בשעות הבוקר אצל רוב הנשים תניב הכי הרבה חלב. בשעות הערב לרוב קשה יותר לשאוב כמות גדולה.

4.  שאיבה במשאבה חשמלית דו צדדית תאפשר לך לשאוב כמות חלב בזמן קצר יותר.  תוכלי לשאוב 10 דקות לעשות הפסקה של 2 דקות ואז לשאוב עוד 5-10 דקות (כל זה לאחר העיסוי שהזכרנו קודם...)

5. אם את שואבת במשאבה חד צדדית (חשמלית או ידנית)  תחליפי צדדים לעתים קרובות, כל פעם שהזרם נחלש תעברי לשד שני, ככה כמה פעמים. (אם את רוצה סדר תוכלי לעשות כך: 7 דקות כל צד, 5 דקות כל צד, 3 דקות כל צד)

6. עדיף לשאוב יותר פעמים לזמן קצר, מאשר לשאוב פעם אחת זמן ארוך מאוד. הרבה שאיבות קצרצרות יניבו יותר חלב מאשר מעט שאיבות ארוכות מאוד.
                                                                           תחושת מסוגלות אצל ילדים
                                                      
אם התינוק שלך בהנקה מליאה ואת מנסה לשאוב בין ההנקות,אל תצפי לכמות גדולה,כי הגוף מאוזן על יצור כמות יומית כמו שהתינוק אוכל. 
אם את רוצה לשאוב באופן קבוע, תחליטי על שעה קבועה ותשאבי בה, והגוף יתרגל לייצר יותר חלב בזמן הזה, וכל יום תגדל קצת כמות החלב. 
את יכולה גם לשאוב במקום הנקה ואז תצא כמות של חלב (למשל אם את יוצאת לעבודה), או שאם את רוצה ממש למחר מחרתיים כמות של ארוחה לתינוק כי יש משהו ספיציפי, את יכולה לשאוב אחרי כל הנקה קצת ולצרף את כל זה יחד לכמות שלארוחה.
אם התינוק שלך עולה יפה במשקל בהנקה מליאה,אבל את לא מצליחה לשאוב כמות טובה של חלב אפילו במקום הנקה, אולי כדאי לבדוק את המשאבה שלך. לבדוק אם הגודל של הקאפ של המשאבה מתאים לך, אולי הוא גדול או קטן מדי, לבדוק אם זו משאבה טובה, אולי זאת משאבה חלשה יחסית, או משאבה משומשת (למשל,אם השאלת אותה ולא קנית אותה). ואולי סתם המשאבה לא כל כך מתאימה לך ואחרת תתאים לך יותר. 



הכתוב לעיל מדבר על שאיבה באופן כללי וגם, בין השאר , על שאיבת חלב לעבודה כאן יש פוסט נוסף שדן בהנקה וחזרה לעבודה

לרכישה לחצי:






יום ראשון, 7 ביוני 2020

הנקה וחזרה לעבודה

                                       אינדקס פוסטים בבלוג לפי נושאים

בעולמנו המודרני מגיע הרגע הזה אצל רוב האמהות, שבו אמא חוזרת לעבודה.
אין כמעט אמא שזה לא קשה לה. וזה לא משנה אם חזרת אחרי סיום חופשת הלידה לעבודה או הארכת   בעוד כמה חודשים. פרידה של אמא מהתינוק שלה היא תמיד עמוסה ברגשות, וגם בכמה דאגות.
לפעמים יהיו לנו גם רגשות מנוגדים והכל ביחד בבת אחת. יכול להיות שתהיה התחושה של קושי של הפרידה מצד אחד,אבל תחושת הקלה מצד שני למשל. וזה ממש נורמלי.

ואם את מניקה... אחת הדאגות היא: מה יהיה עם ההנקה? מה יאכל התינוק שלי? לשאוב? לתת תמ"ל? אני צריכה לגמול אותו מהנקה?

אז אפשר
יש מי שתרצה לשאוב את כל החלב שהתינוק צריך, והוא יקבל אותו כאשר היא בעבודה.
יש מי שתחליט לשאוב חלקית ותשלב עם תוספת תמ"ל בזמן שהתינוק לא איתה.
ויש מי שתבחר לתת רק תמ"ל בשעות האלו.

בכל אחד מהמקרים אמא יכולה להמשיך לנסות להיניק בשאר היממה, בשעות שבהן התינוק כן איתה. אין צורך ליזום גמילה מהנקה.
ככל שתניקי יותר, לפי דרישת התינוק, בשעות שאתם יחד,גם בלילה, יש יותר סיכוי שתצליחי לשמר את ההנקה. ההנקות הליליות חשובות מאוד משום שבלילה מופרשת כמות גבוהה יותר של הורמון ההנקה.

אם החלטת לשאוב חלב לתינוק שלך, כדאי להכיר כמה טיפים שיכולים לעזור לך להתכונן לחזרה לעבודה וגם למקסם את כמויות החלב בשאיבה:
💓כדאי להתחיל לשאוב כמה שבועות לפני החזרה לעבודה על מנת להתחיל להתרגל לפעולת השאיבה וכדי ליצור כמות קטנה של חלב במקפיא ליתר בטחון (כמות קטנה כן? אין צורך לקנות מקפיא בשביל זה. הרעיון הוא שכן תוכלי בשוטף לשאוב ולתת מיום ליום). 
💓תקפיאי כמויות משתנות של חלב בשקיות יעודיות. (למשל: שקית של 80 מ"ל, שקית של 60 מ"ל,שקית של 20 מ"ל להשלמות, אם את כבר יודעת בערך כמה התינוק שלך אוכל תוכלי לארגן את השקיות לפי זה, ולדעת שלפעמים הכמויות יכולות גם להשתנות)
💓משאבה דו צדדית יכולה לקצר מאוד את הזמן שאת משקיעה בשאיבה.
💓אם את שואבת במשאבה חד צדדית, כדאי להחליף צדדים לעתים קרובות בשאיבה, כל פעם כשמתמעטת כמות החלב בשאיבה ,לעבוד צד.

ואם את בוחרת להאכיל בתמ"ל בזמן שאת בעבודה, יש צורך בתהליך הדרגתי

בכל דרך שבחרת להאכיל את התינוק שלך, אם מתאפשר לך לחזור לעבודה באופן הדרגתי, אולי זה יקל על שניכם את הפרידה. אפילו לחזור לעבודה באמצע השבוע ולא ביום ראשון יכול להקל מעט.

כדאי לדעת שכאשר תחזרי לעבודה, יכול להיות שהתינוק ירצה לינוק יותר בשעות הערב והלילה, כדי להשלים "זמן אמא" . האמת היא שזה יכול לקרות גם לתינוקות שלא יונקים, כשאמא חוזרת לעבודה מתעוררים פתאום יותר בלילה כדי לפגוש אותה 'עוד קצת'.
כמה שלפעמים זה יכול להיות קשה לנו, זה מעיד על היכולת של התינוק למצוא לעצמו פתרונות שמקלים עליו בסיטואציה שבה השתנו לו החיים לפתע פתאום. לפעמים אם מסתכלים על זה כך, קל קצת יותר להתמודד...

בהמשך אכתוב פוסט טיפים לשאיבת חלב כך שתצא כמות חלב מקסימלית

המשך הנקה נעימה וחזרה מוצלחת לעבודה💧👱



תרצי לקרוא איך לשאוב מקסימום חלב במינימום זמן? הנה 



יום שלישי, 19 ביולי 2016

לביבות בתנור

                                   אינדקס פוסטים בבלוג לפי נושאים

                                          בגדי ים לילדים מכנסיים וחולצה

לביבות תמיד היו חביבות עליי, בכל הצורות והסוגים אבל טיגון זה יותר מדי בשבילי, יותר מדי עבודה, וכשהמשפחה גדלה ומתרחבת כמויות האוכל שצריך להכין גדלות גם הן.
מאז שגיליתי שאפשר להכין גם לביבות בתנור והן יוצאות ממש מעולות וטעימות גם כך,אני מכינה הרבה יותר. זו גם דרך טובה להשתמש בשאריות של מאכלים שלא נאכלו, כי בעצם מכל דבר אפשר להכין לביבה. פשוט מוסיפים ביצים ותבלינים ויש לביבות!
כהרגלי,אני מנסה שיהיה כמה שיותר מזין בשביל הילדים.

אז הרי כמה ואריאציות של לביבות שאני מכינה בביתי

לביבות תפוחי אדמה:
3 תפוחי אדמה מגוררים או מבושלים (הרבה פעמים אצלי זה שאריות מהמרק או תבשיל אחר)
בצל מגורר
2-3 ביצים
חצי כפית מלח
שמן (אני משתמשת בזית, אפשר גם חמאה אם רוצים)

לערבב תפוחי אדמה,בצל וביצים  עם 2 כפות שמן יחד.
להניח על תבנית גדולה של תנור מרופדת בנייר אפיה עיגולים קטנים מתוך התערובת ולהזליף שמן זית בנדיבות מעל (אם משתמשים בחמאה אפשר לשים חתיכונת קטנה על כל לביבה שתמס עליה בזמן האפיה)
להכניס לתנור חם ל10 דקות בחום מקסימלי ואחרי כן להפוך את הלביבות לצד השני ולהכניס לעוד 10 דקות. או לפי רמת 
הקריספיות הרצויה לכם. 




לביבות בטטה:
אותו דבר, רק עם 2 בטטות בינוניות במקום תפוחי אדמה


לביבות ירקות:
אותו עקרון. אני תמיד מוסיפה בצל בכל מקרה לכל סוגי הלביבות כי זה מה שנותן את הטעם.
בצל גדול מגורר
גזר מגורר
2 קישואים מגוררים
2 שיני שום מגוררות
2 ביצים
חצי כפית מלח
תבלינים לפי הטעם
שמן

לסחוט מעט את הירקות מהמים שלהם (או אם רוצים אפשר להוסיף 2 כפות קמח או פירורי לחם, אני מעדיפה שלא)
לערבב הכל יחד חוץ מהשמן
להניח על תבנית גדולה של תנור מרופדת בנייר אפיה עיגולים קטנים מתוך התערובת ולהזליף שמן זית בנדיבות מעל
להכניס לתנור חם ל10 דקות בחום מקסימלי ואחרי כן להפוך את הלביבות לצד השני ולהכניס לעוד 10 דקות. 


לביבות אורז:
אני משתמשת בשאריות אורז שנשארו לי כמו זה
כוס אורז מבושל
ביצה גדולה
בצל קטן מגורר
קורט מלח,פלפל
שמן

אותו דבר כמו במתכונים למעלה
לערבב הכל להניח על תבנית להזליף שמן...

אפשר להקפיא ולשמור לעת הצורך, אבל לרוב זה פשוט מתחסל כי יש לזה תכונות של חטיף, קריספי,זמין ולא מלכלך.

בתאבון


פוסטים נוספים:




 

יום שלישי, 12 ביולי 2016

כדורי שוקולד תמרים ואגוזים

                                           אינדקס פוסטים בבלוג לפי נושאים

                                                        בגדי ים לילדים מכנסיים וחולצה

את המתכון הזה למדתי להכין כשהיו לי שתי מטרות
רציתי שהילדים שלי יאכלו יותר שקדים ואגזים כי יש בהם הרבה מינרלים ושומנים בריאים
דבר שני, הילדים מחפשים משהו מתוק, משהו לחטוף על הדרך,לפעמים בבוקר ורציתי שזה יהיה מזין יותר מביסקוויט או עוגיה אחרת.
מעבר לזה, יש לי ילדון אחד שצריך קצת להשמין אותו ואני כמובן רוצה לעשות את זה באופן הכי בריא שניתן ולא סתם לדחוף לו עוגיות וחטיפים
ואז פגשתי באפשרות הזו אצל חברה והתפלאתי שהכל תופס יופי, אז שכללתי את זה לעבר מטרותיי

חומרים:
חצי חבילת תמרים לחוצים (או בערך כוס תמרים מיובשים מג'הול)
חצי כוס אגוזי מלך
חצי כוס שקדים
2 כפות קקאו (או לפי הטעם)
כמה כפות קוקוס לפי הטעם

טוחנים את האגוזים והשקדים במעבד מזון קטן או מטחנת קפה (אם המעבד מזון גדול צריך להגדיל כמויות כי אחרת זה לא כל כך טוחן כמות קטנה) מוסיפים את הקקאו והתמרים.
אפשר להמשיך ללוש עוד קצת ביד
יוצרים כדורים קטנים וטובלים בקוקוס
שומרים במקרר או במקפיא (נורא טעים כשזה קפוא)

ואריאציות:
כדי להקל אפשר לקנות אגוזים ושקדים טחונים וללוש עם התמרים הלחוצים, ואז אין צורך בשום מכשיר.

אפשר להשתמש בכל סוג אגוזים וגרעינים שתרצו להכניס פנימה . רעיונות: גרעיני דלעת, אגוזי ברזיל, פקאנים, גרעיני חמניה, שומשום.

במקום להכניס את הקקאו בתוך הכדורים ניתן לגלגל את הכדורים באבקת הקקאו במקום הקוקוס למי שטעים לו כך (אבל לילדים מאוד מלכלך...)

אפשר גם לקחת תמר, להוציא גלעין, לשים בפנים אגוז או שקד. טעים מאוד בלי עבודה רבה


טעים מאוד ומתוק מאוד 
                                                 
                                              תחושת מסוגלות אצל ילדים

אולי יעניין אותך גם:


יום שישי, 8 ביולי 2016

רעיונות מתוקים וצוננים לקיץ - ארטיקים,מוס ושות'

                                             
                                   אינדקס פוסטים בבלוג לפי נושאים

אז קיץ, חם
גם לי וגם לילדים לא מתחשק לאכול אוכל חם,כבד או לאכול בכלל לפעמים
אז אני מכינה מאכלים יותר על בסיס ביצים ופחות על בסיס בשר ומרק-כי זה פשוט לא עובד
וגם בפינוקים הקרירים שאני מגישה אני משתדלת שיהיה איזה ערך,או לפחות כמה שפחות יזיק

אז הנה כמה מהרעיונות שלי:

מוס שוקולד קוקוס

חומרים:
קרטון חלב קוקוס (אפשר גם קרטון שמנת מתוקה אם רוצים)
חפיסת שוקולד מריר לפחות 60% קקאו (כמות השוקולד ואחוז הקקאו שבו לפי טעמכם האישי)

ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר על האש הכי נמוכה (עדיף בן מארי)
מנערים את הקרטון של חלב הקוקוס, שופכים ומערבבים עם השוקולד המומס
כשמתקרר מכניסים למקרר או למקפיא (מהיר יותר)
אחרי כמה שעות מתקבל מוס טעים מאוד, קריר והרבה יותר בריא מכל הגלידות שקונים עם כל החומרים המוספים.
(לאחרונה אני קוראת שאומרים דברים טובים על קוקוס מבחינת הערכים וסוג השומן שבו)
אם שמים במקפיא צריך להוציא את הכלי לפחות 10-15 דקות לפני ההגשה כדי שיהיה ניתן להוציא את המוס בקלות מהקופסא.


אגב,אפשר להכין סתם קצפת ולהקפיא. לילדים זה סבבה. גם בתבנות קרח קטנות ואז זה מנות קטנות וטעימות.

                                            בגדי ים לילדים

ממתקי ג'לי קרים (נחשי גומי)

מכירים את נחשי הגומי הצבעוניים האלה שילדים אוהבים לאכול? אז זה דומה,קל להכנה וכמובן- כמו שאני מנסה לעשות בבלוג ובחיי האישיים -הרבה יותר בריא מהקנוי. על יתרונות הג'לטין וערכיו אפשר לקרוא כאן
ואת המתכון לקחתי מפה והתבססתי עליו
אני משאירה אותם במקרר כך הם לא נמסים וגם קרירים לאכילה קייצית.

המתכון המאולתר שלי:
חומרים
שקית ג'לטין (בכל קופסת ג'לטין שקונים בסופר יש שתיים)
חצי כוס רכז רימונים (אפשר גם תפוחים ואחרים)
דבש לפי הטעם (אצלי זה 3 כפיות לפחות אם זה רימונים כי זה חמצמץ. בתפוחים פחות צריך )


להשרות את הג'לטין בנוזל הרימונים לחצי שעה, לאחר מכן להמיס את הג'לטין בתוך הנוזל על ידי חימום בבן מארי (או בסיר על אש נמוכה-ואז מוסיפה מעט מים) לערבב עד שהכל נמס, ולאחר מכן להוסיף את הדבש.
לשפוך לתוך תבניות של קרח (או כאלה של הכנת שוקולדים) מסיליקון. או כל תבניות שרוצים.
אפשר גם להניח בתבנית גדולה ולאחר מכן לחתוך לריבועים, הכי פחות השקעה. אבל עם התבניות של הקרח בכל מיני צורות זה יוצא כל כך חמוד.
לשים במקפיא או במקרר, אחרי כמה שעות יוצאים ממתקים טעימים, קרירים, צבעוניים ובריאים.
לשמור במקרר




בננות קפואות ופירות קפואים 

טוב, זה המתכון הכי קל.
לוקחים פירות,חותכים אותם שמים בקופסא ולמקפיא.
אצלי אוהבים בעיקר את הבננות. הן הרי כל כך מתוקות.
יוצא ממש ארטיקי כזה.
פינוק בריא וקריר

המהדרים יכולים לטבול בננות בשוקולד מומס ולהקפיא,זה לגמרי ארטיק כבר.


פופאייס (שלוק) ממיץ טבעי 

זה בעצם המתכון הבנאלי של ארטיקים ביתיים, שאותו אני עושה ממיץ פירות. לרוב אני עושה ממיץ תפוחים עשוי רכז תפוחים טבעי. הכי טוב זה כמובן לטחון פירות בבית,אבל לזה לא תמיד אני מגיעה וגם פחות אוהבים אצלי.
כמויות לפי הרצון והטעם.
אני שומרת פופאייסים קנויים שהילדים אכלו (הפופאייסים עם האריזה הקשיחה,אלה הארוכים שחותכים אותם לשניים באמצע) ושופכת פנימה את המיץ. ככה הילדים ממש מרגישים כמו פופאייס

סתם פירות מהמקרר 

זה הדבר. הכי קל כמובן.והכי בריא
הילדים שלי אוהבים שיש פירות במקרר והם פשוט הולכים ולוקחים להם, אפילו בגיל שנתיים..
אפרסק, תפוח, שזיף
ענבים,מנגו,אבטיח,מלון


כשכבר כן קונים להם משהו תמיד אני מתלבטת מה לקנות, שיהיה הכי פחות מזיק, לעומת לתת להם להתפרע עד שאמא כבר קונה (מצד שני, אבא הרבה יותר לארג' איתם בכאלה דברים... אז אמא תהיה קצת מכשפה מגבילה.מילא..) 

מה אתם עושים בנידון לעיל?
ומה הרעיונות שלכם לקיץ טעים ובריא?


שיהיה קיץ נעים קריר ובריא

      פוסטים נוספים:

       
לרכישה לחצי:
                                 











יום שני, 4 ביולי 2016

אורז בריא

                                           אינדקס פוסטים בבלוג לפי נושאים

אורז, כן אורז
לבן כזה (נראה לכם שהילדים שלי יאכלו אורז מלא?)
אני תמיד מחפשת איך להעשיר את מה שהילדים שלי מסכימים לאכול (שזה לא הרבה..), ואיך להכניס לאוכל כמה שיותר מרכיבים מזינים כך שיהיה שווה יותר מבחינה תזונתית

בשביל שהאורז יהיה יותר מסתם אורז אני פשוט מכינה אותו בנוזל יותר מזין

 כמה אופציות:
א.
אני מכינה ציר עצמות כמו זה ומכינה את האורז עם הנוזלים שלו. כך שהאורז הופך להיות עשיר במינרלים וויטמינים וגם ג'לטין מהבשר והירקות המרכיבים את הציר

ב.
אני מכינה תבשיל קדירה של בשר ומכינה אותו עם המון מים, ירקות ועלים ירוקים, במים האלה לאחר כמה שעות של בישול (את הירוקים אני מוסיפה לקראת הסוף) אני משתמשת להכנת האורז. ככה יש במים האלה קצת ויטימינים ומינרלים מהבשר והירקות ואולי אפילו מעט חלבונים שהמים ספגו. עדיף מסתם מים רגילים.

ג.
אורז עם מוח עצמות
אני מבשלת עצמות מוח שיש בהם הרבה מוח עצמות ומועכת את מוח העצמות לתוך האורז שאני מבשלת יחד עם המים (אפשר כמובן גם כחלק מציר עצמות) בדגש על מוח עצמות שהוא נימוח כזה ולא עם טעם מודגש מדי, והילדים לא כל כך מרגישים שהוא שם. מאוד מזין



את האורז אוכלים אצלי עם קטשופ לצערי. אבל ככה אני לפחות מרגישה שנכנס משהו מעבר לפחמימה (אורז) עם סוכר (קטשופ)
אם האורז לא נאכל עד תומו ניתן להכין ממנו לביבות בתנור או במחבת. לערבב אותו עם בצל קצוץ, ביצים ותבלינים ולטגן או להניח על תבנית משומנת בתנור. ככה יש שם גם ביצים בתור חלבונים (למי שלא כל הילדים שלו מוכנים לאכול ביצים בצורות אחרות)
אולי בהמשך אכתוב פוסט על לביבות שונות וכמה שהן קלות להכנה ויכולות להיות מזינות ביותר



פוסטים נוספים:

שניצל בריא שילדים אוהבים בקלי קלות

                                       
                                 אינדקס פוסטים בבלוג לפי נושאים

אני לא אוהבת לטגן משתי סיבות
אחת בריאותית-שמן בכמות גדולה שמתחמצן זה לא טוב לגוף
ואחת עצלנותית - אין לי סבלנות לעמוד ליד הגז ולהפוך שניצלים. האמת היא שגם אין לי כוח לדפוק אותם זה משפריץ לי מסביב הכל. והאמת שאני גם לא אוהבת את הריח. שניצלים זה הרבה עבודה, כך חשבתי תמיד. 
בקיצור, לא אהבתי להכין שניצלים, ולכן נמנעתי מלהכין אותם. פעם ב.. בעלי היה מכין כשהיה בא לו (פעם ב..הרבה זמן).

אלא מה? הילדים כן אהבו שניצלים. ועוד מה? הם נורא בררנים ומעדיפים גלידה ופיצה במקום ארוחה, וגם בקושי אוכלים בשר ועוף וחלבונים בכללי. אז אולי כבר עדיף שניצל? תהיתי ביני לביני 
אימצתי את מוחי רבות עד שהגעתי אל המתכון הזה שהמצאתי, שמכיל גם ירקות וגם בשר (בבשר יש כי הרבה ברזל, בעוף פחות) שכללתי ושכללתי אותו עד שהוא הפך גם קלי קלות וגם בריא. וגם בתנור. כך שאני לא צריכה לעמוד מול הגז ברגליים עייפות ולנשום את ריח הטיגון בכל הבית.

והרי הוא לפניכם: 
(למתכון הזה ישנה גם גרסת פליאו, ללא גלוטן. בהמשך)  

חומרים:
1/2 קילו בשר טחון
1/2 קילו הודו טחון 
(אפשרי גם רק בשר טחון או רק הודו טחון. ואפשר גם עוף טחון) 

2 ביצים

1 בצל גדול או 2 קטנים 
1/2 גזר קטן
1/4 בטטה 
2-3 שיני שום 
(הירקות לגמרי אופציונאלים, תוסיפו מה שבא לכם לפי הטעם שלכם. הייתי ממליצה לפחות בצל אחד קטן)
אפשר להוסיף גם פטרוזיליה וירוקים אחרים. אצלי מסרבים לאכול אותם 
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט כורכום
כף גדושה פפריקה מתוקה 
(ככה זה אצלי בערך, אבל תעשו לגמרי לפי הטעם שלכם) 

שקית פירורי לחם או שקית קוקוס טחון או שקית שקדים טחונים (2 האחרונים לגרסת פליאו/ללא גלוטן)

שמן (אני משתמשת בזית,אבל כל שמן יעבוד) 

הכנה:
טוחנים במעבד מזון את כל הירקות (אפשר גם בפומפיה)
מערבבים עם התבלינים והביצים ואחרי כן מוסיפים את הבשר, מערבבים היטב (אפשר אפילו ללוש ביד אם רוצים) 

בתבנית גדולה של תנור (נזדקק ל2 תבניות כי זו כמות גדולה, אני עושה שתי נגלות באותה תבנית, אפשר גם תבנית של תנור ותבני גדולה נוספת של פיירקס) .
מניחים נייר אפיה מפזרים פירורי לחם (או קוקוס או שקדים טחונים) על כל התבנית.
 את תערובת הבשר שהתקבלה לנו  משטחים בעדינות מעל פירורי הלחם בעובי הרצוי לכם, ומשאירים קצת רווח בצדדי התבנית.
מעל מפזרים עוד שכבת פירורי לחם (או קוקוס או שקדים טחונים)
לוקחים סכין לא חדה במיוחד ומתחילים לחתוך את שכבת הבשר לחתיכות קטנות בגודל של שניצלים, מלבנים כאלה. משאירים כך על התבנית,רק פורסים. 
בסוף מזליפים עוד שמן על הכל 
מכניסים לתנור 200 מעלות שחומם מראש לבערך 10 דקות, מוציאים והופכים  את השניצלים ומכניסים לעוד 10 דקות. (אפשר גם לוותר על להפוך, אם מתעצלים,פשוט יוצא יותר קריספי וטעים כשהופכים)

זהו, מתקבלים שניצלים פריכים וטעימים לילדים שמכילים את הירקות כבר בפנים, בקלי קלות של הכנה. 
אם משתמשים בקוקוס במקום בפירורי לחם השניצלים יוצאים מתקתקים, זה תלוי אם אוהבים. אם משתמשים בשקדים טחונים זה יוצא דומה יותר לטעם של פירורי לחם.
יוצאים המון שניצלים מהכמות הזאת. אפשר כמובן להכין רק חצי מכל הכמות. אני מכינה הרבה ואם נשאר מקפיאה, זה יוצא נהדר גם אחרי הפשרה כשמחממים בסיר עם קצת שמן.



בתאבון!  
(כשאני מכינה,אני צריכה להשתדל מאוד לא לגמור לילדים הכל,כי זה כל כך הרבה יותר טעים לי משניצל רגיל..)

      
לרכישה לחצי:

                                                 
אולי יעניין אותך גם:

                           בגדי ים לילדים